Skien in Mayrhofen

Sfeervol dorpje

met bruisende après-ski

Fügen

Fügen is een dorp in Tirol in het eerste deel van het Zillertal. Fügen is dé plek voor après-ski, het is een levendig dorp en er is veel activiteit in Fügen als de rest van het gebied al in de nachtrust is. Het skigebied is makkelijk te bereiken vanuit de westzijde, daar loopt een gondelbaan naar Spieljoch.

Accommodaties

Fügen telt in totaal 277 accommodaties waarvan 165 appartementen, 25 hotels en 35 vakantiehuizen. De accommodaties zijn echter wel wat duurder dan de accommodaties in bijvoorbeeld Kaltenbach, dit komt omdat Fügen een veel levendiger dorp is waar meer te beleven valt.

Accommodaties via de VVV

Fügen skigebied

Het skigebied in Fügen is te bereiken met de Spieljochbahn die midden in het dorp de berg opgaat. Bij deze gondel in het dal vind je ook een kinderskiwiese met 2 liften. Op de berg de Spieljoch vind je 21 km piste waarvan voornamelijk rode pistes. Er is ook een 5.500 meter lange rodelbaan die begint op 1.900 meter en eindigt bij het middelstation. Op 10 minuten rijden van Fügen ligt de plaats Kaltenbach. Je hebt hier toegang tot het skigebied van Kaltenbach met dezelfde skipas. Klik hier voor de interactieve pistekaart.

Voor kinderen

Fügen heeft een groot kinderland in het dorp én op de berg. Het skigebied is compact waardoor oudere kinderen prima zonder begeleiding kunnen skiën. Voor families misschien wel de leukste bestemming in het Zillertal.

Après-ski

Er zijn 2 après-ski locaties in Fügen. De bekendste is de Pizz Pub, deze bevind zicht direct naast het dalstation. Een andere leuke après-ski tent in Fügen is Kosis, deze bevind zich op 3 minuten rijden van het dalstation in Fügen.

Restaurants Fügen

  • Haci's Pizza Kebab Grill - Schulstraße 11, 6263 Fügen
  • Restaurant Kohlerhof - Hochfügener Str. 84, 6263 Fügen
  • Pizzaria Restaurant Villaggio - Karl-Mauracher-Weg 38, 6263 Fügen
  • Achter de rivier de Ziller in Fügen vind je La Strada - Harterstraße 30, 6265 Hart im Zillertal

Pistekaart Fügen

Pistekaart zillertal Interactieve pistekaartPistekaart skigebied zillertal Arena
139 km piste totaal
33 km blauwe piste 27 %
99 km rode piste 71 %
7 km zwarte piste 5 %
Dal: 580 m - Hoogste punt: 2.505 m
11 gondels | 22 stoelliften | 18 sleepliften
958 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:12 uur

Zomer Fügen

Er is in de zomer genoeg te doen in Fügen. Je kunt onder andere naar het mooie binnen/buiten zwembad gaan of het museum bezoeken dat vertelt over het leven in Tirol. Rodelen kan niet in de zomer in Fügen, dit kan wel op de 1.450 meter lange Arena Coaster in Zell am Ziller op 15 minuten rijden van Fügen. Met de Zillertal Activcard kun je gratis gebruik maken van de Spieljochbahn in Fügen. Deze kaart is verkrijgbaar bij de lokale VVV.

Plattegrond Fügen

Fügen ligt op 927 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:41 uur. Fügen ligt op een hoogte van 600 meter.