Ski

Populair onder families

Skigebied Fügen

Fügen - Spieljoch is het eerste skigebied dat je tegenkomt in het Zillertal en is vooral bij families populair. Het skigebied heeft in totaal 17 kilometer piste, 4 kilometer skiroute en je kunt er niet verdwalen. Het prachtig vormgegeven bergrestaurant Mountain-Loft Spieljoch is het kloppende hart van dit skigebied.

17 km piste totaal
4 km blauwe piste 24 %
11 km rode piste 65 %
2 km zwarte piste 11 %
Dal: 630 m - Hoogste punt: 2.050 m
3 gondels | 2 stoelliften | 2 sleepliften
929 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:26 uur

Een rustgevend gebied

Fügen - Spieljoch is er over het algemeen erg rustig en daarom een ideaal skigebied voor beginnende skiërs en families met kinderen. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de skiliften en zelfs voor wintersporters kunnen zich hier prima vermaken. Aan de zwarte Geolsalm piste in Fügen kun je heerlijk wat eten bij de Jausenstation Geolsalm. Dit bergrestaurant is ingericht als een typisch Oostenrijks restaurant, en is zeker de moeite waard. Wanneer je onder de Panoramabahn skiet tot in het dal dan kun je daar met de skibus naar de andere skigebieden in het Zillertal - en dat met één skipas. Het naastgelegen skigebied Hochzillertal Hochfügen ligt op slechts enkele minuten rijden. Lees meer over Fügen.

Fügen - Spieljoch met kinderen

Voor families met kinderen is Fügen - Spieljoch een fantastisch gebied met goede faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een ruime 'Kinderskiwiese' in het dal, maar ook een kinderopvang genaamd ‘Zwergerl-Club’. Daarnaast zijn er drie transportbanden en een sleeplift bij de Mösllift op 1.865 meter waar de sneeuwcondities altijd goed zijn. En dan is er nog een kinderwiese bij het prachtige bergrestaurant Bergloft boven aan de Spieljochbahn II op 1.850 meter. Ook hier is een transportband. Even genoeg van het skiën dan kun je je uitleven op de 5,5 kilometer lange rodelbaan die eindigt bij het middenstation van de Spieljochbahn. Je kunt je rodel huren in het Bergrestaurant Bergloft. Skiles prijzen >

Après-ski in Fügen - Spieljoch

Fügent heeft diverse mogelijkheden op het gebied van après-ski. Heerlijk biertjes drinken in de zon, of toch feesten tot de laatste uurtjes, het is er allemaal mogelijk! De terrassen zitten er meestal al vroeg op de dag vol, en dat creëert een gezellige sfeer. Helemaal onderaan de piste heb je de altijd gezellige Pizz Pub kroeg, deze kroeg staat er om bekend dat er tot de late uurtjes gefeest wordt. Ook de Bawa (voorheen ‘club Nightzone’) mag zeker niet vergeten worden. Hier kun je eten, spelen en feesten.