Skigebied Fügen - Spieljoch

Fügen - Spieljoch is het eerste skigebied dat je tegenkomt in het Zillertal, en is vooral bij families populair. Het skigebied heeft een totaal van 21 kilometer aan pistes waar je niet kunt verdwalen.

Skigebied details

21 km piste 4 km blauwe piste17% 11 km rode piste51% 3 km zwarte piste13% Dal: 630 m - Hoogste punt: 2.050 m 2 sleepliften | 2 stoelliften | 3 gondelliften 929 km v.a. Utrecht - reistijd 9.26 uur
Pistekaart afbeelding (JPG)
Fügen - Spieljoch
 
Interactieve pistekaart

Een rustgevend gebied

Fügen - Spieljoch is er over het algemeen erg rustig en daarom een ideaal skigebied voor beginnende skiërs en families met kinderen. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de skiliften en zelfs voor wintersporters kunnen zich hier prima vermaken. Aan de zwarte Geolsalm piste in Fügen kun je heerlijk wat eten bij de Jausenstation Geolsalm. Dit bergrestaurant is ingericht als een typisch Oostenrijks restaurant, en is zeker de moeite waard. Wanneer je onder de Panoramabahn skiet tot in het dal dan kun je daar met de skibus naar de andere skigebieden in het Zillertal - en dat met één skipas. Het naastgelegen skigebied Hochzillertal Hochfügen ligt op slechts enkele minuten rijden.

Fügen - Spieljoch met kinderen

Voor families met kinderen is Fügen - Spieljoch een fantastisch gebied met goede faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een ruime 'Kinderskiwiese' in het dal, maar ook een kinderopvang genaamd ‘Zwergerl-Club’. Daarnaast zijn er drie transportbanden en een sleeplift bij de Mösllift op 1.865 meter waar de sneeuwcondities altijd goed zijn. En dan is er nog een kinderwiese bij het prachtige bergrestaurant Bergloft boven aan de Spieljochbahn II op 1.850 meter. Ook hier is een transportband. Even genoeg van het skiën dan kun je je uitleven op de 5,5 kilometer lange rodelbaan die eindigt bij het middenstation van de Spieljochbahn. Je kunt je rodel huren in het Bergrestaurant Bergloft. Skiles prijzen >

Accommodaties Fügen

In het plaatsje Fügen vind je tientallen hotels en appartementen. Verschillende hotels hebben wellness faciliteiten en er zijn ook aparthotels. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van de skilift in Fügen. In de omliggenze plaatsjes waaronder bijvoorbeeld Kaltenbach zijn nog veel meer accommodaties te vinden. Deze accommodaties liggen op slechts 10 tot 15 minuten rijden van Spieljoch. We hebben de accommodatie-inclusief-skipas aanbiedingen voor je op een rij gezet.

Accommodaties via de VVV

Après-ski in Fügen - Spieljoch

Fügent heeft diverse mogelijkheden op het gebied van après-ski. Heerlijk biertjes drinken in de zon, of toch feesten tot de laatste uurtjes, het is er allemaal mogelijk! De terrassen zitten er meestal al vroeg op de dag vol, en dat creëert een gezellige sfeer. Helemaal onderaan de piste heb je de altijd gezellige Pizz Pub kroeg, deze kroeg staat er om bekend dat er tot de late uurtjes gefeest wordt. Ook de Bawa (voorheen ‘club Nightzone’) mag zeker niet vergeten worden. Hier kun je eten, spelen en feesten.