Wintersporters

Onderdeel van skigebied Hochzillertal

Kaltenbach

Kaltenbach is een dorpje in het Zillertal met iets meer dan 1200 inwoners en is onderdeel van skigebied Hochzillertal. Veel wintersporters kiezen voor Kaltenbach vanwege de voordelige accommodaties en het sneeuwzekere en afwisselende skigebied Hochzillertal. Vanuit Kaltenbach heb je met twee gondelliften direct toegang tot de pistes van Hochzillertal. Het dorp heeft diverse cafés en kroegen maar voor de echte après-ski moet je bij de Postalm onderaan de gondellift zijn. Kaltenbach heeft een dalafdaling maar deze is behoorlijk pittig waardoor de meeste met de gondel terug gaan.

Accommodaties

Kaltenbach telt in totaal 123 accommodaties waarvan 96 appartementen, 13 hotels en 22 vakantiehuizen. Je boekt je accommodatie eenvoudig via de VVV van Kaltenbach / Hochzillertal. De meeste accommodaties liggen dichtbij de gondels en hebben een centrale ligging. De prijzen in Kaltenbach zijn vaak voordeliger dan in de dorpen Fügen en Hochfügen dit komt doordat Kaltenbach niet echt sfeervol is en de eerder genoemde dorpen net iets meer te bieden hebben qua gezelligheid en sfeer. Kaltenbach is puur gericht op de wintersporters die snel toegang willen hebben tot het skigebied.

Voor kinderen

Kaltenbach beschikt over een groot kinderland dat zich direct bij de uitgang van de gondellift bevindt. De uitgebreide faciliteiten, oefenliften, oefenweides, nederlands sprekende skileraren en het bergrestaurant maken Kaltenbach een perfecte bestemming voor families. Terwijl de kinderen skiles hebben kunnen de ouders zich vermaken op de sneeuwzekere pistes en zijn ze dankzij de centrale ligging zo weer terug bij het Zentralstation.

Faciliteiten kinderland

  • Skipas gratis tot 6 jaar
  • Groot oefenterrein
  • 3 lopende banden
  • Ruim voldoende sleepliften
  • Vele speeltoestellen
  • Grote speeltent - plezier en spelletjes in alle weersomstandigheden
  • Kinderrestaurant
  • Kinderbioscoop
  • Nederlandstalige skileraren
  • Skischool

Centrale ligging

De twee gondelbanen die vanuit Kaltenbach vertrekken brengen je in één keer naar het skigebied op 1.735m - het Zentralstation. Hier begeef je je in het centrum van skigebied Hochzillertal en kun je alle kanten op. Het grote bergrestaurant is de ideale verzamelplaats voor een kop koffie, lunch of een biertje op het zonneterras. Het kinderland bevindt zich in de directe nabijheid waardoor je de kinderen nooit ver weg zijn.

Voordelige bestemming

De prijzen voor eten, drinken en accommodaties in Kaltenbach zijn wat lager dan gemiddeld in Oostenrijk. Dit komt omdat dit dorp iets minder te bieden heeft dan de nabij gelegen dorpen zoals Mayrhofen of bijvoorbeeld Gerlos en Königsleiten. Denk hierbij aan sfeer, winkeltjes, dorpskern en horeca. Daarentegen heeft Kaltenbach alles wat een wintersportbestemming nodig heeft en is het een fantastisch skigebied.

Après-ski en horeca

De après-ski hotspot in Kaltenbach waar het allemaal gebeurt is de Postalm. Omdat dit ook de enige après-ski tent is, wordt het hier altijd gezellig! De Postalm is bar, een restaurant en een sky-lounge en bevindt zich in het dal van Kaltenbach, direct naast de gondelbaan. Kijk op www.postalm.info voor een impressie. Uit eten, even lunchen of een pizza afhalen? In Kaltenbach vind je alles wat je nodig hebt. Pizzeria Klocker, restaurant Postalm en Kerschdorfers' Restaurant Auszeit bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van de gondellift in het dal van Kaltenbach.

Pistekaart Kaltenbach

Pistekaart Hochzillertal Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart skigebied hochzillertal
86 km piste totaal
30 km blauwe piste 35 %
41 km rode piste 48 %
15 km zwarte piste 17 %
Dal: 600 m - Hoogste punt: 2.377 m
6 gondels | 11 stoelliften | 19 sleepliften
934 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:32 uur

Plattegrond Kaltenbach

Kaltenbach ligt op 933 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:47 uur. Kaltenbach ligt op een hoogte van 590 meter.