Mayrhofen dorp zomer

Prachtig gelegen in
de groene vallei

Allround wintersportbestemming voor gezinnen, stelletjes en vriendengroepen

Welkom in Mayrhofen

Mayrhofen is een levendige plaats in het Zillertal waar wintersporters en Oostenrijk-liefhebbers elkaar treffen in de winter én de zomer. Het is een allround wintersportbestemming voor zowel gezinnen, stelletjes of vriendengroepen. In Mayrhofen wordt al heel lang wintersport bedreven en dat kun je zien ook. Alles in het dorp ademt wintersport met een authentieke maar sportieve sfeer. Er zijn veel off-piste mogelijkheden in het skigebied dus ook poedersneeuw liefhebbers weten Mayrhofen al decennia te vinden.

Wintersport in Mayrhofen

Het schilderachtige en sfeervolle Mayrhofen is voor vele Nederlanders een ideale wintersport bestemming. Skigebied Mayrhofen heeft 136 kilometer piste en is vanuit het dorp direct toegankelijk met twee gondelliften. Bijna alle pistes liggen boven de 1.500 meter en bieden veel afwisseling. Je skiet zo naar Finkenberg, Vorderlandersbach of Tux terwijl je onderweg geniet van een stop bij een sfeervolle almhut zoals Heidis Skistadl. Jammer genoeg is er geen dalafdaling van de Penkenjoch naar Mayrhofen maar op de interactieve pistekaart kun je alle mogelijkheden en faciliteiten goed bekijken.

Voor kinderen

Mayrhofen is zeer geschikt voor families met kinderen. Er is een overdekt zwembad vlakbij het centrum waarin tevens Wuppy’s Kinderland is gevestigd. Dit is een dagopvang voor kinderen vanaf 3 maanden tot 7 jaar oud. Meer informatie over Erlebnis bad Mayrhofen vind je op erlebnisbad.mayrhofen.at Verder vind je in Mayrhofen een bioscoop, een kegel-, rodel- en tennisbaan en nog veel meer waar zowel kinderen als volwassenen zich kunnen vermaken.

Après-ski

Er is aan après-ski geen gebrek in Mayrhofen. In Mayrhofen is het één groot feest, zowel op de piste als in het dorp. Als het skiën/ klaar is, trekken mensen de straat op, op zoek naar restaurants en après ski gelegenheden zoals de misschien wel de bekendste; de Brück'n Stadl. De Scotland Yard Pub en de ICE Bar zijn ook zeer geliefde après - ski plaatsen in Mayrhofen. We hebben een top 5 discotheken en clubs voor uitgaan in Mayrhofen voor je samengesteld:

Top 5 Après ski

  1. Ice Bar
  2. Après ski brückenstadl
  3. Pilzbar
  4. Scotland Yard Pub
  5. Mo's

Snowbombing

In april vindt in Mayrhofen het jaarlijks evenement Snowbombing plaats. Dit is een feest waar veel mensen naar toe gaan om te genieten van de optredens op de piste en de straatparades. Tijdens deze week heb je echter wel een speciale polsband nodig om de feesten bij te kunnen wonen, deze polsbandjes zijn te verkrijgen bij verkooppunten in Mayrhofen.

Video Almabtrieb

Uit eten

Mayrhofen heeft genoeg horeca mogelijkheden. Van après-ski tot aan de heerlijke restaurants. Er zijn veel bezoekers die een beoordeling achter hebben gelaten en het beste restaurant in de regio is Gasser, hier kun je heerlijk eten na een dag skiën. Wij hebben een top 5 van de beste restaurants in Mayrhofen voor je samengesteld

Restaurant top 5 Mayhofen

  1. Gasser; www.gasserspeck.at Hauptstraße 475, 6290 Mayrhofen
  2. Hotel neue post; www.neue-post.at Hauptstrasse 400 | 6290 Mayrhofen
  3. Pane e vino da Michele; www.pane-e-vino.net Hauptstrasse 456, Mayrhofen 6290
  4. Gasthof restaurant Perauer; www.coup-more.at Hauptstrasse 455a, Mayrhofen 6290
  5. Coup&More; www.perauer.at/ Ahornstrasse | 854, Mayrhofen 6290

Skiles/ skischolen

Er zijn 4 skischolen in Mayrhofen, een paar hiervan zijn privéscholen, en sommigen zijn voor groepen. We hebben deze 4 scholen in een lijstje geplaatst door te laten zien wat welke skischool  

Appartementen Mayrhofen

In Mayrhofen heb je keuze uit 138 appartementen, de meeste van deze appartementen zijn op loopafstand van de gondelliften zodat je lekker snel en makkelijk de piste op kan, ze zijn bijna nooit meer dan 700 m van een gondellift verwijderd. De meeste appartementen hebben een hoge Zoover rating, namelijk een 8 of hoger. Reserveer appartement >

Zomer in Mayrhofen

Je zomer doorbrengen in Mayrhofen is fantastisch. De groene weiden en de fascinerende bergtoppen geven je een prachtig uitzicht. Met bergtoppen die hoger van 3000 m komen is dit een prachtig dorp om het Zillertal te verkennen. Er is zat te doen in Mayrhofen, je kunt er prachtige wandelingen maken, fietsen en natuurlijk zwemmen.

Meer informatie

Kaart Mayrhofen