Skiers

Op naar 3.250 meter

Skigebied Hintertux gletsjer

Op de 3.250 meter hoge Hintertuxer Gletscher kan het hele jaar door geskied worden. De voornamelijk brede en rustige pistes zijn goed bereikbaar dankzij de moderne liftvoorzieningen. De panoramische uitzichten zijn er geweldig en je bent letterlijk even in een andere wereld.

60 km piste totaal
14 km blauwe piste 23 %
35 km rode piste 58 %
11 km zwarte piste 19 %
Dal: 1.500 m - Hoogste punt: 3.250 m
6 gondels | 6 stoelliften | 6 sleepliften
968 km v.a. Utrecht | reistijd: 9.52 uur

Parkeren en faciliteiten

Je kunt gratis parkeren bij het dalstation en er is een skidepot bij het dalstation voor slechts €2 per dag. Voor kinderen is er veel te doen op de Hintertux gletsjer. Er is namelijk een kinderpiste met kinderlift en ook is er een kinderpark met kinderopvang. Er is ook veel aanbod in skischolen, je kunt namelijk skiles of snowboardles nemen. Er zijn 5 restaurants te vinden op de Hintertux gletsjer zowel bediening als zelfbediening. Ook is er een bar op 2.660 meter hoogte en een après-ski tent op een hoogte van 2.100 meter.

Hintertux zomerski

In de zomer kun je ook skiën op de Hintertux omdat er het hele jaar door sneeuw ligt. De Hintertux gletsjer staat vooral bekend als een van de weinige skigebieden die vrijwel het hele jaar door open is. Wanneer je in de zomer toevallig in de buurt bent, is het zeker aan te raden om een keer een dagje te gaan zomerskiën op de gletsjer. Voor een zomerskigebied heb je nog verrassend veel pistekilometers. Zo kun je in één afdaling bijna 600 hoogtemeters maken. Verder zijn er ‘s zomers de Gefrorene Wand liften en de Olperer liften geopend. Genoeg mogelijkheden dus.

Paradijs voor snowboarders

Ook onder snowboarders is Hintertux populair. je kunt natuurlijk van de piste af maar er is ook een snowpark met veel hoge schansen en buizen waar je overheen kunt springen. Het snowpark heet Betterpark Hintertux en is één van de hoogst gelegen freestyle-spots in Oostenrijk en wordt door velen gezien als het beste snowpark in de Alpen. Het park ligt op een hoogte van zo’n 3.200 m en is 1 km lang.