Skigebied Hintertux gletsjer

De Hintertux gletsjer is een van Europa's grootste gletsjer-skigebieden waar vrijwel het hele jaar door geskied kan worden. De pistes op de Oostenrijkse Hintertux reiken tot een hoogte van 3.250 meter. In het gebied zijn voornamelijk brede en rustige pistes. De liften zijn modern en kunnen meer dan 3000 mensen per uur naar de gletsjer brengen. Toch kan het in de winter druk worden bij de liften, zeker wanneer de sneeuwcondities in de omliggende gebieden wat minder zijn.

Skigebied details

60 km piste 14 km blauwe piste23% 35 km rode piste58% 11 km zwarte piste19% Dal: 1.500 m - Hoogste punt: 3.250 m 8 sleepliften | 6 stoelliften | 6 gondelliften 968 km v.a. Utrecht - reistijd 9.52 uur
Pistekaart afbeelding (JPG)
Hintertux Gletsjer
 
Interactieve pistekaart

Hintertux zomerski

In de zomer kun je ook skiën op de Hintertux omdat er het hele jaar door sneeuw ligt. De Hintertux gletsjer staat vooral bekend als een van de weinige skigebieden die vrijwel het hele jaar door open is. Wanneer je in de zomer toevallig in de buurt bent, is het zeker aan te raden om een keer een dagje te gaan zomerskiën op de gletsjer. Voor een zomerskigebied heb je nog verrassend veel pistekilometers. Zo kun je in één afdaling bijna 600 hoogtemeters maken. Verder zijn er ‘s zomers de Gefrorene Wand liften en de Olperer liften geopend. Genoeg mogelijkheden dus.

Meer dan 400 accommodaties

Er zijn ruim 400 accommodaties te vinden in de buurt van de Hintertux gletsjer. De meeste accommodaties vind je in de plaatsen Tux en Finkenberg, op respectievelijk 10 minuten en 15 minuten rijden van Hintertux. In Hintertux zelf zijn maar 8 hotels. Het voordeel van een accommodatie in Finkenberg of Tux is dat je van daaruit direct met de skilift toegang hebt tot het skigebied van Mayrhofen met 136 km piste. We hebben de accommodatie-inclusief-skipas aanbiedingen voor je op een rij gezet.

  • Accommodaties Finkenberg
    146 accommodaties totaal, waarvan 100 appartementen, 16 hotels en 11 pensions.
  • Accommodaties Tux
    176 accommodaties totaal, waarvan 105 vakantiewoningen, 31 hotels en 19 pensions.
  • Accommodaties  Hintertux
    8 hotels

Accommodaties via de VVV

Faciliteiten

Je kunt gratis parkeren bij het dalstation en er is een skidepot bij het dalstation voor slechts €2 per dag. Voor kinderen is er veel te doen op de Hintertux gletsjer. Er is namelijk een kinderpiste met kinderlift en ook is er een kinderpark met kinderopvang. Er is ook veel aanbod in skischolen, je kunt namelijk skiles of snowboardles nemen. Er zijn 5 restaurants te vinden op de Hintertux gletsjer zowel bediening als zelfbediening. Ook is er een bar op 2.660 meter hoogte en een après-ski tent op een hoogte van 2.100 meter.

Paradijs voor snowboarders

Ook onder snowboarders is Hintertux populair. je kunt natuurlijk van de piste af maar er is ook een snowpark met veel hoge schansen en buizen waar je overheen kunt springen. Het snowpark heet Betterpark Hintertux en is één van de hoogst gelegen freestyle-spots in Oostenrijk en wordt door velen gezien als het beste snowpark in de Alpen. Het park ligt op een hoogte van zo’n 3.200 m en is 1 km lang.