Wintersporters

Skigebied Mayrhofen

Skigebied Mayrhofen is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Dankzij de gondelliften Penkenbahn en Ahornbahn is het skigebied razendsnel bereikbaar en geniet je van de mooiste pistes en de fijnste bergrestaurants. Kenmerkend is dat de pistes veelal boven de 1.500 meter liggen waardoor je goede sneeuwcondities hebt tot laat in het seizoen. Skigebied Mayrhofen is tevens direct bereikbaar vanuit Finkenberg, Hippach, Tux, Vorderlanersbach en Schwendau.

142 km piste totaal
44 km blauwe piste 31 %
70 km rode piste 49 %
28 km zwarte piste 20 %
Dal: 630 m - Hoogste punt: 2.500 m
10 gondels | 17 stoelliften | 17 sleepliften
949 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:19 uur

Goede sneeuwcondities en prachtige almhutten

Skigebied Mayrhofen is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Vanuit het dorp heb je via de Ahornbahn en de Penkenbahn toegang tot een uitgebreid pistenetwerk. Het skigebied heeft iedereen wat te bieden en omdat bijna alle pistes hoger liggen dan 1.500 meter zijn de sneeuwcondities er prima. Tijdens het skiën kom je langs tal van almhutten en bergrestaurants, de één nog mooier en gezelliger dan de ander. Hier komen wintersporters graag voor terug! 

Doe de Harakiri

De Harakiri piste is met 78% de steilste skipiste van Oostenrijk en staat in de top 7 van de meeste bizarre pistes ter wereld. Naast het mooie skigebied heeft Mayrhofen nog een groot voordeel, er is namelijk nog veel meer te beleven dan skiën. Zo kun je er bijvoorbeeld zwemmen in het overdekte zwembad, een film kijken in de bioscoop, kegelen, fitnessen of schaatsen - je kunt het zo gek niet bedenken! Vanaf de Penkenjoch is er helaas geen dalafdaling maar met de gondel 'land' je midden in het gezellige dorp. Hier kom je zomaar in de verleiding om een drankje te doen! Vanaf de Ahorn is er wél een dalafdaling echter gaat deze halverwege over in een lange zwarte piste. 

Voor kinderen: alles perfect geregeld!

Mayrhofen is een perfect skigebied voor kinderen waar ze lekker kunnen leren skiën of spelen. Ook de skischolen in Mayrhofen staan zeer hoog aangeschreven. Nederlandstalige skileraren geven de kinderen alle aandacht die ze nodig hebben en dragen vol enthousiasme bij aan het vakantieplezier. Skigebied Mayrhofen biedt maar liefst 4 oefenterreinen voor kinderen met transportbanden, loopmatten, slalom parcours, funslopes en nog veel meer. Pepi’s Kinderland en Lärchwald liggen op de Penkenjoch, Übungsland Ahorn ligt op de Ahornberg en Kinderland Horberg ligt bij Schwendau op 3 minuten rijden van Mayrhofen. En is het even tijd voor wat anders dan is een duik in het overdekte zwembad misschien wel een goed idee!

Skiles

skiles

Kinderland Horberg

Kinderland Horberg is een oefenterrein voor kinderen dat direct naast het dalstation van de Horbergbahn lig (Pistekaart) op 3 minuten rijden van Mayrhofen richting Schwendau. Alle voorzieningen om te leren skiën zijn hier aanwezig. Er is onder meer een 70 meter lange lopende band, een rodelbaan en een 180 meter lange sleeplift. Kinderland Horberg is verlicht waardoor je ook in de avonduren lekker kunt spelen en skiën.

Bruisende après-ski

Mayrhofen behoort tot de populairste après-ski bestemmingen van de Alpen. Na een heerlijke dag skiën kun je in veel bars en cafés terecht waar je het feest zo groot en laat kunt maken als je zelf wilt. De après-ski in Mayrhofen is ook bij Nederlanders erg bekend. De populairste tenten zijn: Bruck'n Stadl, Elchbar, ICE bar, Harakiri Bar, Scotland Yard pub en Arena Night ClubMeer après-ski

Meet je snelheid en check je techniek! Neem de afdaling Black Attack (nr 16. op de pistekaart) richting Mösl. De camera registreert je afdaling van start tot finish en je tijd wordt gemeten. Met je skipasnummer kun je de video bekijken en downloaden via skiline.cc