Wintersporters

Afwisselend en
sfeervol skigebied

Op naar de top met de Penkenbahn of Ahornbahn.

Skigebied Mayrhofen

Skigebied Mayrhofen is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Dankzij de gondelliften Penkenbahn en Ahornbahn is het skigebied goed bereikbaar en sta je zo op de piste. Kenmerkend is dat de pistes veelal boven de 1.500 meter liggen waardoor je goede sneeuwcondities hebt tot laat in het seizoen. Het skigebied van Mayrhofen is ook direct bereikbaar Finkenberg, Hippach, Tux, Vorderlanersbach en Schwendau.

136 km piste totaal
40 km blauwe piste 29 %
66 km rode piste 49 %
30 km zwarte piste 22 %
Dal: 630 m - Hoogste punt: 2.500 m
9 gondels | 17 stoelliften | 18 sleepliften
949 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:19 uur

Uitgebreid pistenetwerk

Skigebied Mayrhofen is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Vanuit het dorp heb je via de Ahornbahn en de Penkenbahn toegang tot een uitgebreid pistenetwerk. Het skigebied heeft iedereen wat te bieden en omdat bijna alle pistes hoger liggen dan 1.500 meter zijn de sneeuwcondities er prima. Vanaf de Penkenjoch is er helaas geen dalafdaling naar Mayrhofen. Vanaf de Ahorn is er wel een dalafldaling echter gaat deze halverwege over in een lange zwarte piste. Voor de ervaren skiërs zijn er uitdagende zwarte pistes en is er een funpark bij de beroemde Harakiri piste. De Harakiri piste is met 78% de steilste geprepareerde skipiste van Oostenrijk en staat in de top 7 van de meeste bizarre pistes ter wereld. Naast het mooie skigebied heeft Mayrhofen nog een groot voordeel, er is namelijk nog veel meer te beleven dan skiën. Zo kun je er bijvoorbeeld een filmpje kijken in de bioscoop, zwemmen, kegelen, fitnessen of schaatsen - je kunt het zo gek niet bedenken!

Innovaties

Skigebied Mayrhofen staat er om bekend dat het zich voortdurend verbetert op het gebied van nieuwe liften en voorzieningen. Denk hierbij aan nieuwe liften, sneeuwkanonnen, accommodaties en de aanleg van nieuwe pistes. In december is bijvoorbeeld de 10-persoons gondelbaan in Finkenberg vervangen, de nieuwe gondel beschikt over gratis WiFi en is erg comfortabel en snel. Vanaf wintersportseizoen 2018/2019 konden wintersporters gebruik maken van de nieuwe Mösl Bahn. Er komt een 10-persoons gondel op dit traject, die 2000 personen per uur kan vervoeren.

Bruisende après-ski

Mayrhofen behoort tot de populairste après-ski bestemmingen van de Alpen. Na een heerlijke dag skiën kun je in veel bars en cafés terecht waar je het feest zo groot en laat kunt maken als je zelf wilt. De après-ski in Mayrhofen is ook bij Nederlanders erg bekend. De populairste tenten zijn: Bruck'n Stadl, Elchbar, ICE bar, Harakiri Bar, Scotland Yard pub, Arena Night Club, en de Umbrella Bar. Het populairste feest genaamd Snowbombing mag je zeker niet missen! Elk jaar komen er internationale popsterren om er een feest van te maken die mensen niet snel zullen vergeten. Meer après-ski

Voor kinderen

Mayrhofen is een perfect skigebied voor kinderen waar ze kunnen leren skiën of lekker kunnen spelen. Ook de skischolen in Mayrhofen staan zeer hoog aangeschreven. Nederlandstalige skileraren geven je kind de aandacht die het nodig heeft en dragen bij aan het plezier. In Pepi’s Kinderland op de Penkenjoch (bovenaan de Finkenberger almbahnen II) kan de basis van het skiën gelegd worden onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Kinderland Horberg ligt direct naast het dalstation van de Horbergbahn op 3 minuten rijden van het centrum van Mayrhofen. Alle voorzieningen om te leren skiën zijn hier aanwezig. Er is onder meer een 70 meter lange lopende band, 2 sneeuwkanonnen, een rodelbaan en een 180 meter lange sleeplift. Kinderland Horberg is verlicht waardoor je ook in de avonduren lekker kunt spelen en skiën.

Skiles prijzen

Kinderen skiles

Meet je snelheid en check je techniek! Neem de afdaling Black Attack (nr 16. op de pistekaart) richting Mösl. De camera registreert je afdaling van start tot finish en je tijd wordt gemeten. Met je skipasnummer kun je de video bekijken en downloaden via skiline.cc