Wintersport met kinderen

In het Zillertal hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Er zijn niet alleen skischolen met Nederlandse leraren en goede faciliteiten maar ook tal van andere recreatie mogelijkheden. Denk hierbij aan zwemmen, rodelen of lekker spelen. De beste plekken voor kids in het Zillertal zijn: Mayrhofen, Gerlos, Krimml en Königsleiten.

Mayrhofen

Kinderland Horberg ligt direct naast het dalstation van de Horbergbahn in Mayrhofen. Alle wat je nodig hebt om te leren skiën is hier aanwezig. Er is onder meer een 70 meter lange lopende band, een rodelbaan en een 180 meter lange sleeplift. In het kinderland is ook veel verlichting waardoor je 's avonds in de sneeuw kunt spelen en skiën.

Zwemmen

Is het weer niet goed of willen de kids even niet skiën? Dan is er altijd nog het overdekte zwembad Erlebnisbad Mayrhofen. Met onder meer een 101 meter lange waterglijbaan kan jong en oud zich hier wel een dagje vermaken. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Klik hier voor meer overdekte zwembaden in het Zillertal. Het overdekte zwembad in Mayrhofen

Gerlos

In de plaats Gerlos vind je veel cafés en disco’s, waar veel Nederlands personeel te vinden is. Ook komen hier veel Hollandse artiesten en dj’s. Dit heeft als voordeel dat de skischolen veel Nederlandse skileraren hebben. Bij Michi’s skischool kunnen kids vanaf 3 jaar spelenderwijs leren skiën. De oudere kids skiën het hele Zillertal gebied rond. Voor de kleine kinderen is er kinderopvang, deze sluit om 15.30 uur. Bij de Hotzone snowboardschool kunnen kinderen vanaf zes jaar terecht, met privéles kan dat vanaf jongere leeftijd. De skileraren spreken Nederlands en in de schoolvakanties zijn er compleet Nederlandse skiklasjes.

Kinderopvang Gerlos

In Gerlos vind je veel kindercrèches met Nederlandstalige leiding. De Arena Kids Club is één van de leukste kidsclubs in Oostenrijk! Hier kunnen kinderen van één tot en met vier jaar terecht, van zondag tot en met vrijdag. Het is mogelijk om de kindercrèche te boeken voor hele dagen (9.00-15.00 uur) of halve dagen (9.00-12.00 uur). Ook kun je de crèche boeken inclusief twee uur skiles.

Wintersport met kinderen in Krimml

Met zijn 1067 meter hoogte is Krimml een redelijk sneeuwzekere plaats. Er zit één skischool voor kids in Krimml. Hier kunnen kinderen vanaf vier jaar skilessen volgen en is er opvang voor kinderen jonger dan vier. Ook leuk: In Krimml zit een natuurijsbaan. Als het flink gevroren heeft kun je dus lekker met het hele gezin een rondje schaatsen over het ijs.

Skischool Krimml

De kinderskischool in Krimml is met veel zorg vormgegeven en is uitgerust met vele attracties en liften voor groot en klein. Zo telt het gebied 3 liften waarvan 1 overdekte transportband. De lestijden van de skischool zijn van 10.00 tot 12.00 uur en 13.30 tot 15.30 uur

Königsleiten/Wald im Pinzgau

Königsleiten en Wald im Pinzgau worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil is dat Wald im Pinzgau qua accommodaties iets goedkoper is dan zijn buurman. Er zijn twee skischolen in deze plaatsen; Skischool Wald Königsleiten en Skischool Unterwurzacher. Beide skischolen in Zillertal Arena hebben Nederlandstalige skileraren. Voor kinderen is het erg prettig om skiles te krijgen in hun eigen taal.

Rodelen

Niet alleen in andere wintersportgebieden kun je rodelen met het hele gezin, ook hier kun je heerlijk van de berg af rodelen. De kleine rodelbaan bij het Finkenhof is ’s avonds verlicht en is ideaal voor kinderen. De baan is tweehonderd meter lang en heeft niet veel hoogteverschil. Ook heftig is de Arena Coaster in Zell am Ziller, een rodelachtbaan van bijna anderhalve kilometer lang! Kinderen vanaf 10 jaar mogen zonder begeleiding op de achtbaan, kinderen vanaf vier jaar mogen mee onder begeleiding van iemand boven de zestien.