Wintersport

Alle pistes boven
de 1.500 meter...

Skigebied Hochzillertal - Hochfügen

De plaatsnaam Kaltenbach is bij de meesten beter bekend dan het aanliggende skigebied Hochzillertal Hochfügen. En het woord 'Hoch' is hier op zijn plaats want bijna alle pistes liggen ruim boven de 1.500 meter. Op tien minuten rijden ligt het plaatsje Fügen met zijn eigen skigebied Spieljoch dat in de nabije toekomst een liftverbinding met Hochzillertal krijgt.

Pistekaart Fügen - Kaltenbach Ontdek het skigebied
86 km piste totaal
30 km blauwe piste 35 %
41 km rode piste 48 %
15 km zwarte piste 17 %
Dal: 600 m - Top: 2377 m
6 gondels | 11 stoelliften | 19 sleepliften
934 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:32 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Ideaal voor families met kinderen

Wat maakt Kaltenbach ideaal voor families met kinderen? Ten eerste zijn de accommodaties er goedkoper dan in andere Oostenrijkse hotspots. De skipas prijzen voor kinderen en tieners zijn voordeliger en het skigebied heeft veel oefenweides en goede faciliteiten voor kinderen. En heb je de basis van het skiën al onder de knie dan is het skigebied groot genoeg om je er een week te vermaken op tal van afwisselende pistes met een fantastisch uitzicht over het Zillertal. Skiles prijzen >

Een verzorgd gebied

Skiën tot op een hoogte van bijna 2400 meter met 91 kilometer aan goed verzorgde pistes. Moderne liften en een divers aanbod aan spannende activiteiten. Hochzillertal is een ideale bestemming voor zowel gevorderde als beginnende skiërs en kinderen. Volg de voetstappen van Olympisch kampioen Stephan Eberharter die in dit gebied groot is geworden.  

Goede bereikbaarheid pistes

De pistes van Hochzillertal zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Kaltenbach door de aanwezigheid van twee gondelliften. Mocht je niet in de buurt van de liften zijn dan zijn er gratis skibussen beschikbaar. In de nabije toekomst zal er een directe liftverbinding tussen Spieljoch en Kaltenbach / Hochzillertal worden gerealiseerd. Met de sneeuwzekerheid zit het goed want het heet niet voor niets Hochzillertal! Bijna alle pistes bevinden zich boven de 1500 meter dus heb je goede pistecondities tot laat in het seizoen.

Après-ski

Als je puur voor het skiën komt dan is Hochzillertal een goede locatie met zeer goede pistes. De après-ski is er minder uitbundig dan in veel andere dorpen maar desalniettemin kun je zeker een feestje verwachten in bijvoorbeeld de Postalm (www.postalm.info) in Kaltenbach.  In Fügen wordt het onder andere gezellig in Pizz pub of Kosis. Dit zijn 2 bekende après ski locaties in Fügen en er wordt stevig gefeest. Voor apres ski is Fugen een prima bestemming omdat je er lang door kunt gaan, je kunt zo hard feesten als je zelf wil!