Skigebied Hochzillertal - Hochfügen

De plaatsnaam Kaltenbach is bij de meesten beter bekend dan het aanliggende skigebied Hochzillertal Hochfügen. En het woord 'Hoch' is hier op zijn plaats want bijna alle pistes liggen ruim boven de 1.500 meter. Op tien minuten rijden ligt het plaatsje Fügen met zijn eigen skigebied Spieljoch dat in de nabije toekomst een liftverbinding met Hochzillertal krijgt.

Skigebied details

91 km piste 30 km blauwe piste35% 41 km rode piste48% 14 km zwarte piste14% Dal: 600 m - Hoogste punt: 2.378 m 19 sleepliften | 11 stoelliften | 6 gondelliften 934 km v.a. Utrecht - reistijd 9.32 uur
Pistekaart afbeelding (JPG)
Hochzillertal - Hochfügen
 
Interactieve pistekaart

Een verzorgd gebied

Skiën tot op een hoogte van bijna 2400 meter met 91 kilometer aan goed verzorgde pistes. Moderne liften en een divers aanbod aan spannende activiteiten. Hochzillertal is een ideale bestemming voor zowel gevorderde als beginnende skiërs en kinderen. Volg de voetstappen van Olympisch kampioen Stephan Eberharter die in dit gebied groot is geworden.  

Goede bereikbaarheid pistes

De pistes van Hochzillertal zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Kaltenbach door de aanwezigheid van twee gondelliften. Mocht je niet in de buurt van de liften zijn dan zijn er gratis skibussen beschikbaar. In de nabije toekomst zal er een directe liftverbinding tussen Spieljoch en Kaltenbach / Hochzillertal worden gerealiseerd. Met de sneeuwzekerheid zit het goed want het heet niet voor niets Hochzillertal! Bijna alle pistes bevinden zich boven de 1500 meter dus heb je goede pistecondities tot laat in het seizoen.

Ideaal voor families met kinderen

Wat maakt Kaltenbach ideaal voor families met kinderen? Ten eerste zijn de accommodaties er goedkoper dan in andere Oostenrijkse hotspots. De skipas prijzen voor kinderen en tieners zijn voordeliger en het skigebied heeft veel oefenweides en goede faciliteiten voor kinderen. En heb je de basis van het skiën al onder de knie dan is het skigebied groot genoeg om je er een week te vermaken op tal van afwisselende pistes met een fantastisch uitzicht over het Zillertal. Skiles prijzen >

Meer dan 100 accommodaties

Er zijn ruim 100 accommodaties te vinden in de buurt van Kaltenbach. In de directe omgeving vind je 117 accommodaties waarvan 94 appartementen, 12 hotels en 11 pensions. We hebben de accommodatie-inclusief-skipas aanbiedingen voor je op een rij gezet. De meeste accommodaties liggen in het centrum van Kaltenbach en zijn op loopafstand van de skilift. In de omliggenze plaatsjes waaronder bijvoorbeeld Ried im Zillertal en Aschau im Zillertal nog meer accommodaties te vinden. Deze accommodaties liggen op slechts 5 en 7 minuten rijden van Kaltenbach. Kaltenbach beschikt ook over een parkeergarage direct naast het dalstation waar je met een geldige skipas gratis kunt parkeren.

Accommodaties via de VVV

Après-ski

Als je puur voor het skiën komt dan is Hochzillertal een goede locatie met zeer goede pistes. De après-ski is er minder uitbundig dan in veel andere dorpen maar desalniettemin kun je zeker een feestje verwachten in bijvoorbeeld de Postalm (www.postalm.info) in Kaltenbach.  In Fügen wordt het onder andere gezellig in Pizz pub of Kosis. Dit zijn 2 bekende après ski locaties in Fügen en er wordt stevig gefeest. Voor apres ski is Fugen een prima bestemming omdat je er lang door kunt gaan, je kunt zo hard feesten als je zelf wil!