Zomer in het Zillertal

PRACHTIGE FIETSROUTES VOOR ELK NIVEAU

 

Fietsen

Je kunt in het Zillertal fietsen in prachtige omgevingen in de zomer. Geniet van je vakantie in het Zillertal met een fiets of mountainbike.

Fietsverhuur

Bij een ontspannen fietsvakantie behoort natuurlijk ook de juiste uitrusting. Of je nu gewoon geniet van het fietsen of wielrenner bent, voor iedereen is er de juiste fiets. Zowel met de mountainbike, racefiets, e-bike of normale fiets valt er in het Zillertal genoeg te beleven. Ongeveer 325 kilometer aan fietsroutes lopen van het Tiroler Zillertal tot aan het Pinzgau in Salzburg. Mountainbikers hebben maar liefst 800 kilometer aan trails tot hun beschikking. Van uitdagende singletrack tot glooiende familieroute, fietsen in het Zillertal is mogelijk voor iedereen!

Fietsverhuur Mayrhofen

Wil je een e-bike huren in Mayrhofen? Dan kun je terecht bij het treinstation in Mayrhofen. Je huurt er een e-bike voor € 23,- per dag voor maximaal 10 uur. 4 Uur kan ook, dan betaal je € 16,- Kijk voor prijzen en beschikbaarheid op www.zillertalbahn.at. Ook bij de treinstations in Zell am Ziller en Fügen zijn fietsverhuur shops.

Ben je in voor een sportieve fietstocht en wil je de bergen in dan kun je een e-mountaintbike huren bij Tirolbike in Mayrhofen? Je huurt er een e-mtb voor € 30,- per dag.

Single trail

In Zillertal vind je ook genoeg singletrails voor de avontuurlijke fietsers. De singletrail "Wiesenalm" in Zell am Ziller is geschikt voor beginners maar biedt ook de experts spannende afwisseling. Er zijn speciaal ingerichte gondels, een fiets-wasstation en een verhuur en service direct bij het dalstation van de Rosenalmbahn.

Fietsroute Zillertaler Höhenstraße

De 39 kilometer lange en steile Zillertaler Höhenstraße zorgt voor sensationele uitzichtpunten over de Alpen. Tijdens de pittige fietsroute de Zillertaler Höhenstraße die op sommige punten met maar liefst 15% stijgt kom je langs de Speichersee Zirmstadl en bereik je bij de Melchboden een hoogte van 2.020 meter. Deze fietsroute is dus geschikt voor ervaren fietsers of je kunt een e-mtb huren. Wielrenners starten in Hippach en eindigen de lange klim met een bij de Jausenstation Melchboden Hut.

Zillertaler Radweg, familievriendelijke fietstocht

Een andere populaire fietsroute in het Zillertal is de Zillertaler Radweg. Deze fietsroute is ongeveer 30 kilometer lang en loopt helemaal van Mayrhofen tot voorbij Fügen door het Zillertal. De route duurt zo'n 2 uur en loopt helemaal door het dal dus je overbrugt weinig hoogtemeters (125). Dit maakt de Zillertaler Radweg geschikt voor families met kinderen en ongetrainde fietsers. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek (bijna) het hele Zillertal in één dag op de fiets.

Kaart fietsroutes Zillertal

Fietsvakantie boeken?

Kijk voor een compleet overzicht van fietsvakanties in Oostenrijk op Fietsvakanties.nl/oostenrijk.