Familie die fiets door de bergen in het Zillertal

PRACHTIGE FIETSROUTES VOOR ELK NIVEAU

 

Fietsen in het Zillertal

Ontdek het prachtige Zillertal tijdens de zomer met 1300 km aan fiets- en mountainbike routes. Geniet van de verschillende mogelijkheden voor fietsers van alle niveaus, van eenvoudige routes tot uitdagende mountainbikeroutes. Ontdek en beleef het Zillertal op de fiets!
 

Mountainbikers aan het water

Fietsen voor gevorderden / MTB

Het Zillertal staat bekend om zijn vele mountainbikeroutes, waardoor je het perfect kunt combineren met het verkennen van de fantastische omgeving die het Zillertal te bieden heeft. Er zijn ook een aantal trails beschikbaar, zoals de Isskogel-trails, met adembenemende bergtoppen op de achtergrond. Daarnaast is de Wiesenalm-Trail een populaire route waarbij je 730 meter afdaalt in het dal en ook geschikt is voor beginnende mountainbikers.

MTB-routes

Tip: Zillertaler Höhenstraße - 2020 m

De 39 kilometer lange en steile Zillertaler Höhenstraße zorgt voor sensationele uitzichtpunten over de Alpen. Tijdens de pittige fietsroute de Zillertaler Höhenstraße die op sommige punten met maar liefst 15% stijgt kom je langs de Speichersee Zirmstadl en bereik je bij de Melchboden een hoogte van 2.020 meter. Deze fietsroute is dus geschikt voor ervaren fietsers of je kunt een e-mtb huren. Wielrenners starten in Hippach en eindigen de lange klim met een bij de Jausenstation Melchboden Hut.

Fietsverhuur

Huur je fiets bij INTERSPORT bike shops in het Zillertal voor de beste prijs, goede service en het beste materiaal. Kies uit een mountainbike, e-mountainbike of city e-mountainbike. Vanaf € 35 euro heb je al een mountainbike met een krachtige motor om de bergen en heuvels te bedwingen.

Kies je verhuurshop:

- INTERSPORT
- Sport Stock

Familie die fietst door de bergen

Zillertaler Radweg Familie Fietstocht

Een andere populaire fietsroute in het Zillertal is de Zillertaler Radweg. Deze fietsroute is ongeveer 30 kilometer lang en loopt helemaal van Mayrhofen tot voorbij Fügen door het Zillertal. De route duurt zo'n 2 uur en loopt helemaal door het dal dus je overbrugt weinig hoogtemeters (125). Dit maakt de Zillertaler Radweg geschikt voor families met kinderen en ongetrainde fietsers. Geniet van de prachtige omgeving en ontdek (bijna) het hele Zillertal in één dag op de fiets.

Fietsroutes

Handige links en praktische informatie